Seducătoarea duplicitate

16 septembrie 2018 at 14:02 2 comentarii

Cu câteva zile înainte de anunțatul referendum al Coaliției pentru familie organizat de Biserica Ortodoxă Română&PSD din România, la Chișinău se defășoară Congresul Mondial al Familiei sub înaltul patronaj al Bisericii Ortodoxe Ruse și al președintelui Igor Dodon. A naibii coincidență: conservatorii, putinofilii și dughiniștii ortodocși& fundamentaliști religioși creștini de diverse rituri&organizații politice radicale de stânga și de dreapta, deopotrivă, se întâlnesc pentru a salva familia tradițională de la pieire. Chiar dacă ea, familia tradițională, nu vrea, nu socotește c-ar avea nevoie, nu se simte câtuși de puțin amenințată, o conving ei, că știu cum. Și au cu cine, au și cu ce. Celula de bază a societății trebuie să priceapă odată pentru totdeauna că „ucigă-l toaca” îi dă târcoale, să fie fericită că ei o țin sub pază.

După ce au luptat ca zmeii ca să ne salveze de păcatele lumii, după ce ne-au apărat, (își închipuie ei) de hoardele emigranților, după ce au demascat neobosiți intrigile monstruoase din umbra Kremlinului, ăsta fiind leit-motivul activismului lor, aprigii milițieni din zona dreptei totale s-au sucit deodată conspirând „oportunist” cu PSD-ALDE&putiniștii notorii promovați de Sputnik întru aceeași cauză malefică vizibilă și de pe Marte: menținerea supremației politico-religioase în această parte a lumii, prin orice mijloace.  Cauționând mafia de la est. Legitimând oligarhia putinistă. Sponsorii principali ai congresului, de altfel, scrie presa  din Moldova, sunt oligarhii ruși Konstantin Malofeev și Vladimir Iakunin, cetățeni cu interdicție în UE, SUA și Canada pentru sprijinirea și finanțarea terorismului în estul Ucrainei.

Cultura în slujba urii&fricii degradează. Inteligența în slujba urii&fricii imbecilizează. Creștinismul în slujba politicii&puterii, o aberație care distruge lumea. Mă întreb zilele astea, dacă există oameni mai integri și mai echilibrați decât noi pe lumea asta: mai trumpiști decât americanii, mai de dreapta decât extremiștii de la vest, mai de stânga decât cei de la est, mai putiniști decât Putin, mai creștini decât Isus Hristos. Avem lideri politici idolatrizați până nu demult care continuă să falseze jalnic deși știu că și-au pierdut măștile de păcălici. Avem actanți politico-ideologici care confundă etica&caracterul cu duplicitatea&prostituția politică. Toate astea și nu numai explică mai bine decât zicerea devenită virală „the truth is’nt the truth” a  d-lui Giuliani de ce nu reușim să evadăm din farsa în care trăim de câteva decenii.

Entry filed under: 7301634, Politico-culturale. Tags: , , , , .

Parfum de roze Cursa

2 comentarii Add your own

 • 1. racoltapetru6  |  17 septembrie 2018 la 09:36

  Un referendum care ar trebui boicotat de români, pentru a-i pune pe gânduri pe organizatori. Oricum, nu cred că se vor prezenta mulți la urne.

  Apreciat de 1 persoană

 • 2. noradamian  |  17 septembrie 2018 la 10:58

  Normal că trebuie boicotat. vorba unui amic de pe FB: „La referendum trebuie sa se prezinte numai cei care vor „schimbarea”. Chiar daca „schimbarea” asta inseamna sa ramana lucrurile la fel ca acum. E cel mai tampit referendum de care am auzit vreodata. Daca iese „Da” ramane ca acum. Dar si daca iese „Nu” ramane tot ca acum. Si daca nu se strange cvorumul ramane tot ca acum.” 🙂

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.640 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.640 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: