Viață, libertate, fericire

29 mai 2022 at 19:44 Lasă un comentariu

Asasinarea celor 19 copii și a învățătorilor lor de la o școală din Texas s-a petrecut- ce straniu-  între 27 și 29 mai- exact înaintea reuniunii anuale a lobbyștilor NRA (Asociația Națională pro-ARME din SUA) la Houston, un oraș aflat la 4 ore distanță de Uvalde, locul în care s-a produs tragedia.

O coincidență malefică care ar fi trebuit să le răscolească conștiințele atotputernicilor zei ai armelor din statul cel mai democratic din lume.

Patronată de fostul președinte Donald Trump, întrunirea anuală a NRA (National Riffle Association) e onorată de majoritatea republicanilor. Senatorul de Texas, Ted Cruz, care a respins recent controlul armelor, avea să-și țină tradiționalul speech. Ca de obicei, vor deplânge tragicul incident, unul „izolat”, se vor ruga pentru victime, că doar sunt creștini, și vor crește subvențiile pentru industria morții, pentru a asigura mai multă protecție.
Dacă în Ucraina o mulțime de copiii sunt victimele orcilor ruși, în SUA, mii de copii au pierit de-a lungul anilor, ca victime ale puterii politice excesive a NRA sub acoperirea unui amendament susținut de politicieni iresponsabili. Pentru ei, drepturile armelor letale sunt mai importante decât dreptul la viață. O cultură generatoare de moarte, indusă ideologic, care s-a încetățenit în două secole.
În preambulul Declarației de Independență a SUA, din 4 iulie 1776 în SUA, sub președinția lui Thomas Jefferson, e scris:
«Noi considerăm aceste adevăruri evidente, că toți oamenii sunt egali, că ei sunt înzestrați de Creator cu anumite Drepturi inalienabile, că printre acestea sunt Viața, Libertatea și căutarea Fericirii. Că, pentru a asigura aceste drepturi, Guverne sunt instituite printre oameni, izvorând puterile lor doar din consimțământul celor guvernați, Că atunci când orice Formă de Guvernare devine distructivă acestor scopuri, este dreptul poporului de a o modifica sau elimina, și să instituie nouă Guvernare, stabilindu-i fundația pe astfel de principii și organizându-i puterile în asemenea formă, încât să le pară lor cel mai probabil să producă Siguranță și Fericire.”
„Între 1968 și 2017 s-au înregistrat 1,5 milioane de decese, un număr mai mare decât numărul soldaților uciși în fiecare conflict american de la Războiul american de Independență din 1775.
Date mai recente arată că dreptul de proprietate asupra armelor de foc a crescut semnificativ în ultimii ani depășindu-l cu mult pe cel al altor țări din întreaga lume.
Datele centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) arată că peste 4.300 de tineri americani au murit din cauza rănilor provocate de armele de foc în 2020.
Un studiu separat, publicat de Academia Americană de Pediatrie în 2021 a constatat o creștere a vânzării de arme în timpul pandemiei și a împușcăturilor provocate de copii.
„Numai în 2020, în SUA s-au înregistrat peste 45.000 de omucideri – o creștere de  25% față de 2015 și 43% față de 2010.”
„De-a lungul istoriei sale, NRA a influențat legislația, a participat sau a inițiat procese și a aprobat sau s-a opus diferiților candidați la nivel local, de stat și federal. NRA a învins de fiecare dată, așa că episoadele sângeroase s-au înmulțit. În loc de controlul armelor și protecția populației, a intrat în vigoare Legea privind protecția proprietarilor de arme de foc care a diminuat restricțiile legii privind controlul armelor din 1968…”

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

Joncțiunea extremelor Epurări, avertismente, amenințări

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

  • 936.319 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.456 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

  • 936.319 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: