Admirabilul Street Music Festival 2022 din Sibiu umbrit de prezența unui prădător sexual

8 august 2022 at 19:49 2 comentarii

Sibiul acestei veri ne-a adus evenimente culturale splendide, unul mai atrăgător decât altul. După celebrul Festival de Teatru din Iunie, vara artelor a continuat cu reprezentații în aer liber, cu filme semnate de mari regizori, cu o serie de concerte de înaltă ținută, cu conferințe eveniment, cu muzică excelent selectată pentru toate gusturile! Armoniile muzicale din piețele orașului au dăruit, seară de seară, bucurie celor prezenți. Am avut parte de seri strălucitoare în Zilele Muzicii Româno-Americane, la Artmania, Musica Ricercata Festival, „Music for Pleasure”, la originalele „Concerte pe acoperiș” din cadrul Street Music Festival. În această a V-a ediție, ne-au surprins plăcut și concertele din Piața Aurarilor și Piața Huet: inspiratul „Rock Barock” (nou!) 4Tune Quartet și surprinzătorul (nou!) Zen Tango, „Poveste muzicala pentru copii, „Copilăria lui Vivaldi”, Concertul „Legende”. Nici toanele vremii n-au reușit să afecteze entuziasmul melomanilor. Singura mea părere de rău e că n-am reușit să ajung la câte concerte aș fi dorit.
În gama mai bogată ca niciodată de atracții, un loc central i-a revenit popularului festival folcloric „Cântecele Munţilor”, desfășurat în diferite spaţii din Sibiu. O săptămână fastă, cu cântece şi jocuri populare din Europa, Asia şi America, cu programul mult așteptat al prestigiosului ansamblu „Junii Sibiului”- Cindrelul, promotor al Culturii Tradiţionale.
Dar, cum se zice, a fost prea frumos ca să nu avem parte și de o pată de murdărie. Iată-l pe ex-preotul ortodox Cristian Pomohaci, cel care ar trebui să poarte o brățară ca toți agresorii sexuali dovediți din țările civilizate, vedetă a festivalului! Reputatul pedofil cântăreț, care ani de zile a corupt minori tăinuit de frații de credință (ca-n atâtea alte cazuri, inclusiv la seminarul teologic sibian) cu sute de mii de admiratori în toată țara (majoritatea creștini ortodocși) continuă să fie promovat oficial, plătit din bani publici, ca un zeu exonerat de morală și lege.

(Să nu-mi pomeniți, vă rog, de „toleranță, bunătate, har duhovnicesc ” și altele de-astea!)

O să citez câteva pasaje din articolul lui  Mihai Copăceanu („Adevărul”)

„Cum e posibil ca TVR să gireze, să promoveze un infractor judecat pentru fapte de o gravitate extremă precum act sexual cu minori şi corupere de minori? Cum e posibil ca instituţiile publice locale să promoveze şi să plătească infractori? Şi cum e posibil ca sute de mii de români să aprecieze, să aplaude infractorul sexual? Dacă Sibiul nu ar fi un oraş important multicultural din centrul ţării, care şi-a câştigat o faimă în ultimii ani prin evenimentele culturale de excepţie, la scară europeană şi mondială, dacă Sibiul, oraşul preşedintelui ţării, nu s-ar fi aflat pe lista oraşelor europene de vizitat (remarcat şi pe plan politic prin Summit-ul liderilor UE, când s-au prezentat 27 de şefi de state şi de guverne), dacă Sibiu ar fi fost un oraş uitat de Dumnezeu şi de civilizaţie într-un munte izolat, participarea lui Cristian Pomohaci la un festival de muzică de mare amploare şi importanţă, nu mi-ar fi dat de gândit. Mi-aş fi zis: ”Oamenii nu au auzit de faptele sale, nu ştiu, sunt săraci, săraci cu duhul. Aia e. Îl apreciază cum cântă”. Însă Cristian Pomohaci este un fost preot ortodox (cu multă popularitate deţinută pe plan religios, parohia sa devenind un loc de pelerinaj pentru mii de romani din întreaga ţară), dar a ajuns să fie acuzat şi judecat pentru- atenţie: raporturi sexuale cu minori, corupere de minori şi printre altele evaziune fiscală iar astăzi a rămas în continuare un cântăreţ de muzică populară de mare căutare şi idolatrizat care participă ca invitat special la festivaluri în întreaga ţară. ()

„Weekendul acesta la Sibiu a întreţinut publicul pentru mai mult de 35 de minute la cel mai mare festival de folclor din ţară, peste 600 de artişti în cele trei zile, inclusiv un concert marca Loredana Groza. Festivalul adună sute de artişti şi în fiecare an este transmis de către Televiziunea Publică. Instituţiile publice, Consiliul Judeţean Sibiu sprijină consistent financiar acest festival.”

„Sâmbătă seara, Pomohaci a intrat spectaculos pe scenă, ca un zeu. () A intrat cu mâinile larg deschise ca un profet zâmbind nu înainte de a asculta elogiul prezentatoarei smerite Iuliana Tudor care a declarat că harul de a cânta vine de la Dumnezeu, peste tot unde cântă e primit cu dragoste, glasul său unge inimi”…

https://adevarul.ro/news/societate/pomohaci-ex-preot-adorat-maxim-mai-mare-festival-muzica-populara-sibiu-1_62f0182a5163ec42716712d9/index.html

Entry filed under: 7301634. Tags: , , , , .

Falsa bunătate și originile ei Din lac în puțul cu plagiatori

2 comentarii Add your own

 • 1. Mihai  |  10 august 2022 la 08:02

  Masele uită foarte ușor, din păcate… sau se fac că uită, după interese.
  De data asta, s-a gafat în stil mare. Îl mai văzusem, cu același dezgust, pe sus-numitul la diverse televiziuni private, care au un dublu standard cât Casa Poporului (vântul, valul), dar o asemenea apariție via TVR, la un festival important, acreditat și aclamat de cei care se bat cu cărămida în piept pentru familia tradițională, nu e nimic altceva decât încă o dovadă a duplicității sociale, mare cât Catedrala Mântuirii Neamului.
  Nu e trist, e jalnic.
  Omul și-a continuat cariera în underground, validat de aceiași admiratori orbi și inconștienți. Iată că a sosit momentul trecerii la următorul nivel.
  Am auzit că în State se face lobby pentru scăderea vârstei de la care se consideră pedofilia la, atenție, 12 ani.

  Apreciat de 1 persoană

 • 2. noradamian  |  13 august 2022 la 21:51

  Păi la noi nu e nevoie, pedofilia e la ea acasă. (casă de toleranță!) Pomohaci concertează și la Mediaș, de ziua Sfintei Marii.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


noradamian

noradamian

Nora Damian, scriitor Sibiu, Romania

Vezi profil complet →

Arhive

Categorii

Protected by Copyscape Originality Checker

Blog Stats

 • 936.628 hits

Introdu adresa ta de email pentru a urmări acest blog și vei primi notificări despre noile articole pe email.

Alătură-te celorlalți 1.454 de abonați.
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Add to Google

all blogs

Urmărește-mă pe Twitter Follow @noradamian1

Statistici blog

 • 936.628 hits
Follow Aventuri în grădina de hârtie on WordPress.com

Fluxuri


%d blogeri au apreciat: